Förhindra att ditt bolag blir kapat

Muggar

Bolagskapningar är något som ökat på senaste tiden och innebär att någon tar kontroll över företaget för att komma åt dess tillgångar. Ofta kan man göra detta genom att bara skriva under en blankett och skicka in, t.ex via adressändring eller liknande utan att behöva legitimera sig. Det finns några enkla åtgärder man kan vidta för att förhindra att detta ska hända i alla fall utan att man märker det.

Spärra obehörig adressändring

Hos skatteverket finns numera tjänsten Spärra obehörig adressändring. Du loggar in med din e legitimation och aktiverar spärren, vilket innebär att flyttanmälan hos Skatteverket samt anmälan om särskild postadress endast kan göra med e-legitimation, inte med blankett.

Digitala brevlådor

Via en digital brevlåda kan du få post från myndigheter och företag digitalt istället för på papper. Du loggar in med din e-legitimation och får därmed all din post även om någon lyckats ändra din fysiska postadress.

Meddelanden på email

verksamt.se kan du registrera din mailadress och därmed få ett meddelande varje gång det sker en förändring på ditt bolag hos bolagsverket

Bevakningstjänster

Det finns dessutom ett antal betaltjänster som erbjuder bevakning av ditt företag till en månadskostnad men du kan i stort sett uppnå samma effekt genom att använda de tre enkla stegen beskrivna ovan.