Digitalisera din redovisning

Mobil

Som alternativ till den traditionella redovisningen kan vi nu erbjuda våra kunder att digitalisera sin redovisning. För detta används ett redovisningsprogram där all data sparas i ”molnet” och inte på en lokal server som i äldre system. Vi har valt att samarbeta med Fortnox som är den ledande programleverantören idag för redovisningsbyråer och en leverantör som ligger i framkant i utvecklingen av digitala tjänster.

Vad innebär det då att redovisningen blir digital? Jo, att datat sparas i ”molnet” så att både byrå och kund kan logga in i redovisningsprogrammet via nätet och man kan därmed dela på arbetet och minimera dubbelarbete. Om kunden t.ex själv sköter faktureringen så gör kunden det i systemet och bokföringen sker direkt. Redovisningsbyrån slipper i det fallet bokföra fakturorna och dubbelarbete undviks.

Leverantörsfakturor kan skickas direkt till en scanningscentral och till viss del bokföras automatiskt och hanteringen av leverantörsfakturor och betalningar kan förenklas.

Om man jobbar med kassasystem eller andra försystem till redovisningen så har Fortnox flera hundra färdiga kopplingar så att systemen kan ”prata” med varandra och bokföring sker per automatik eller via uppladdning av färdiga ”bokföringsfiler”.

Kvitton kan hanteras via fotografering med mobilappar och skickas in i systemet.

Utvecklingen av digital bokföring sker i rask takt och detta är utan tvekan framtiden för redovisningsbranschen. Vill du veta mer om hur du kan digitalisera din redovisning? Ta kontakt med oss så berättar vi mer.