Lär känna Jakob, vår nya redovisningskonsult

Vi växer och blir fler. De senaste veckorna har vi fått välkommen förstärkning både av Sirwa som är tillbaks från sin mammaledighet, och vår nya redovisningskonsult Jakob Hörling. Jakob är uppvuxen i Västervik, men en van västeråsare sedan 5 år tillbaka.

Vi ställde några snabba frågor.

 

Varför Ådemark Ekonomi? 

Jag har alltid velat jobba på en lite mindre byrå. Allt blir mer familjärt. Man blir inte som ännu en myra i stacken utan får uppleva hela bredden och äkta kontakt med kunderna. Därför sökte jag mig till Ådemark. 

 

Vad har du gjort tidigare?

Jag flyttade till Västerås för att plugga. Jag har en magisterexamen i Ekonomi från Mälardalens Högskola och blev klar sommaren 2020. Det kändes lite knepigt att ta examen i början av en pandemin, men det har gått bra. Parallellt med studierna (och innan min tid på Ådemark) har jag även hunnit med att jobba på ekonomiavdelning. 

 

Vad är det bästa med att vara redovisningskonsult?

Det bästa med att vara redovisningskonsult på Ådemark är att jag får se helheten av de bolag jag jobbar med – istället för att bara rikta in mig på en detalj. Man får verkligen ta hand om hela kunden. 

 

Har du något exempel?

Ja, då! Varje torsdagsförmiddag åker jag ut till kund och sitter där på plats, hjälper till med fakturering, digitalisering, gå igenom underlag och se att allt blir rätt. Personlig service och familjär stämning helt enkelt.

 

Vad har du för projekt utanför jobbet?

Jag har precis flyttat till bostadsrätt med min sambo, så mycket tid har gått dit. Annars så är jag en kille som gillar att vara ute i nature, laga mat,  gymma och spela padel. Vi hade faktiskt en match imorse mot en annan redovisningsbyrå.

 

Hur gick det?

Jag och Patrik vann! 

 

Vad ser du mest fram emot framöver?

Jag ser fram emot att känna mig varm i kläderna. Få ta mig an fler utmaningar… Min ambition är att fortsätta utvecklas och växa som redovisningskonsult. 

 

 

Varmt välkommen Jakob!